Blog Hits

September 10, 2011

Back To Reality

Assalamualaikum

Hello. I'm Nurul Syafiqa Mohammad Hatta. Currently a marine biology student of Universiti Malaysia Terengganu. today, i'm g0ing back to umt. peh! oh, tidak! cuti dah habis. huhuhu. masa mencemburui kite la derr. srotsret. ='( terase macam baru semalam aku start cuti lepas balik dari pulau. oh! oh! alamak pulau? ade ape dengan pulau? ade field trip. kerja lapangan. under dr. siti. cuti ade buat pape ke dengan data data? huh! per-seth-tan-kan itu sume.

back to reality? reality is i'm a student. dah cuti 4 bulan. dah nak jadi 2nd year student. makin lame hidup makin banyak cabaran. no tv. no faceb0oking.. no twittering. no blogging. no tumblring. no longtime sleeping. no lepaking. no mee kolok. no laksa sarawak. no mee jawa. no playing playing with cat. no chicky. ohmaigucci~ reality is really suffering. why so much 'no'? sebab facebooking makes my life worst. result sem 2 sangat sangat jatoh. (dalam banyak banyak 'no' facebook gak yang kene =_=')

 

 student life

 
books. notes. coffee in the middle of the night. maggie. lappy. money. friends. makan bungkus. nametag. lecture. assignment. quiz. final exam. study. roomates.

talking about roomate. aku harap Allah swt mengurniakan aku roomates yang baik hati, tak marah marah aku sesukahati mak bapak nenek datuk dia sebab dia tensyen, tak perfectionist, sporting, understanding, kalo tak sama kepala pun at least dia jenis yang tak cepat marah marah, suka senyum sebab senyum itu penawar hati, bukan demand, but i don't want banana fruits two times. i want banana split nyam nyam two times je. hehehe. tak dinafikan roomates boleh menjadi penawar duka kalo kite ade problems dengan coursemate for example. kalau dah luar bilik disaster, dalam bilik pon nak disaster maka bertambah la kedut di muka. tak mahu! ok, behave myself. i'll try improve perangai burok aku. think positively. peace no war (^^)v

oh oh. today is my brader's 18th birthday.

tu dia. ngah buat promosi raya merdeka.
selamat hari lahir abang chik! eh eh nape skema sangat bunyik ni? hb bro! hihiks!

tetibe nak citer pasal ni. 

aku suka la tengok uniform stewardess airasia. semart aa!! yang atas je la semart. bawah tak. hihiks! >,<

ok, that's all

thanx for reading this entry.

wassalam ;)

2 comments:

myra yusreena said...

skali dpt rumet same..huehuehue

syafiqahatta said...

x! rumet2 aku dulu sume kt tmpt lain..hehehe >,<

Followers