Blog Hits

December 17, 2011

Saje Menaip

Assalamualaikum ^^

ola uolls~ *badan saye sakit sakit*

nak tahu kenape? me and all my beloved coursemate baru je pegi field trip to Setiu Wetland  2 hari ni.
nak tahu tak ape yang kitorang buat?
  • identify pokok pokok bakau
  • tanam anak pokok bakau
  • and kira kira pokok bakau

tapi, yang paling aku suka buat tanam pokok bakau la. macam kat atas ni. waktu ni hujan lebat. semua pun basah kuyup ala ala citer hindustan. wallah! (^^)v malangnya, aku takde dalam gamba ni T_T sobs. 'Pokok bakau angkat' aku and aku ade kat area belah kanan sikit lagi.

eh? sape tuh?
pape pun, memang seronok la kan dapat berkubang. air pasang sampai paras paha. kaki macam nak  tercabut bila tenggelam dalam selut. sakit kot. segala sediment semua nak masok dalam kuku kaki aku. even dah mandi berjam jam bau selut tu macam masih mengekori dan menghantui hidup aku sampai sekarang. ew! satu badan aku sakit sakit macam simptom dah tua pun ade.

of course la bila balik UMT kena buat report.
report! report! report!
that's why la i love marine biology.
tengok! doggy pun suke~

hari tu aku jumpe dua budak comel ni kat hostel aku.
like mother, like daughter kan?
comel sungguh!
aku tak tau kenapa dulu dulu aku suka kutip kucing kaler ni bawak balik rumah. mak aku panggil kucing kaler ni kucing 'kain buruk' sebab kaler dia macam kain buruk.
pape je la ma, buruk pun buruk la asalkan piqa suka.

tengok yang ni. ade 6 jari. nampak tak dia ade extra jari kat ibu jari dia. eh? betol ke tu ibu jari kucing?

wallah! yang ni ape pulak? same same la kita nantikan ea. dah siap nanti insyaAllah aku upload video ni and cerita panjang lebar. (^^)v

ok, that's all today. live your life to the fullest bebeh! adios~

p/s: ready for tomorrow field trip pulak. me and my coursemate ade educational trip to Zoo Negara and Aquaria.

5 comments:

Satu Langkah said...

yey!!
ade gmbr ak
haha

hamzah ian said...

baruku tahu pokok bakau tanam cenggitu

syafiqahatta said...

satu langkah: hahah! kebetolan ade gmba ko...sebenarnye xnak ko ade...hihihihi

syafiqahatta said...

hamzah lan: ye, camtulah,...sye pon br tahu (^^)

myra yusreena said...

yeayyy ade gambar aku gak !! ahaha :D

siyes balik2 tu sume bau longkang..adess T__T

Followers