Blog Hits

December 26, 2011

Seperti Yang Dijanjikan

Assalamualaikum =)

hello beautiful people! (^^)v *what a bright sunny day! --> dialog kareena kapoor dalam kkkg (kabhi kushi kabhi gham). aku pun tak tahu kenape aku suka sangat ulang tayang filem kkkg banyak kali sejak akhir2 ni. sebab rindu kat famili kot. citer tu kan 'berblendingkan' (berkisarkan) pasal famili. ye dop?*

hah! seperti yang telah aku janjikan meh sini ceq nak kasi tayang satu video comel! hiks~ akhirnya, tecapai gak hasrat aku nak kasi korang tengok *big smile di pagi hari*




video ni salah satu assignment kitorang under subjek Biology of Coral Reef. dah tengok? so how? paham tak ape yang kitorang cuba nak sampaikan ni? trust me, bagi sesape yang tak pernah ade pengalaman snorkeling or scuba diving sila lah percaya yang coral reef ni sangat cantik. tengok kat youtube tak de feel babe!

and the most important is, bukan fish bombing je, segala bad effects yang disebabkan oleh aktiviti aktiviti kat daratan boleh menyebabkan kerosakan coral reef. u must know that 'coral reef' bukan sekadar 'coral' only, but also all the living things around it including fishes and invertebrates.

kalau depa ni takdek, kita tak kan ade peluang nak makan ikan. udang pon kita tak kan kenal. huih! *hyperbola sangat* tapi seriyes la, don't take for granted. marine ecosystem is very important ok!

sebagai manusia yang berkongsi habitat ngan makhluk lain, we must always maintain kesejahteraan hidup sejagat. nak tahu lebih? sila tinggalkan fb and blogwalking sebentar and google pasal 'kepentingan coral reef terhadap kesejahteraan hidupan sejagat'. panjang tajuk haih! tak la, korang google je 'the importance of coral reef'. sure banyak yang korang akan tau.

ILMU, bukan setakat course yang kita ambik kat Universiti je bro! bukan setakat dapat dekan setiap semester! bukan setakat nak dapat degree and dapat keja gaji ribu-ribu, keja senang lenang goyang kaki tapi x contribute apa-apa pun! agree??

tengok! aku berada di dasar lautan!

yang ni next entry la heh. hehehe tungguuuu~

ok la, that's all. happy belogwalking. gudbye beautiful people!

wassalam.

No comments:

Followers