Blog Hits

March 10, 2012

Baucar Buku 1Malaysia

Assalamualaikum :)

Good morning uolls! Alhamdulillah, masih bernafas kite kite semua pagi ni. Heeee~ (^^)v

Semua budak U dapat baucar buku kan? 4 keping RM50 baucar. Mula mula dapat memang eksaited tak ingat, siap bagi prasangka buruk kat U sendiri bila diorang bagi ambik baucar ni lambat. HAHA. Maaf ler!

le Academic Writing Skill book and le Dictionary

Tapi bila dah beli buku-buku ilmiah ni, terus tak tahu nak buat apa ngan 3 keping lagi. So, aku borong stationery ni.


Seronok dapat borong pen kaler mahal Stabillo and A4 paper tu bondong bondong. kehkeh. *untunglaa ade baucar* Hadirnya jam Hello Kitty pink and tabung comel di situ menunjukkan ke-tidak-tahu-an aku nak beli apa.

le Ranggau, le Satu Janji, le Mata Kucing and le Dark City




Semua aku dah habis baca except for le Dark City. Bahase omputeh lambat la sikit nak habis. Udahler cerita aneh aneh je sumer.

Hah! Ni part yang paling menarik. Bila dah dapat baucar free ni memang seronok la beli bahan-bahan bacaan seperti yang tertera di atas. Walauweh!~ Seperti khabar berita yang aku tangkap dari tiupan angin yang menyinggah telinga aku, antara tujuan kerajaan bagi baucar ni sebab nak galakkan para pelapis pemegang tampuk pemerintahannya supaya membaca. Banyak membaca, banyak la ilmu yang bertambah. Macam yang diamalkan masyarakat masyarakat negara pertama yang lain macam negara negara Eropah, China, Jepun, Sweden etc. Elokler tu. Pilihanraya pun nak dekat kan. Heheheheheheheh~

And aku pun ada dengar cerita yang some student sell their baucar right? Tokse ler marah kat depa. Biase la tu, budak budak *ewah!~ cakap nak macam orang tua tua. eh? orang tua tua or orang orang tua?*

Apepun, sekalung ucapan terima kasih aku nak kalungkan (kalung bunga bunga ke?) kat leher PM sebab bagi baucar 200 hengget sorang kt semua student. Macam ni baru betul, barulah hasil pendapatan negara tu dialirkan ke tempat yang betul. Bangunan tinggi tinggi tak gune der kalo mentaliti setiap warganegara tu tak high class.

Lepas ni kalo takut banana fruits two times, bagilah baucar untuk orang orang yang mak bapak dia berpendapatan rendah je, OKU, anak anak yatim, pendek kate orang orang kurang mampu la. Selain baucar buku, bagilah baucar beras ke, baucar yuran asrama ke, baucar baju sekolah ke, baucar yuran sekolah ke, baucar gula, baucar garam. Hehe. *banyak kau punya demand*

Ini bukan bagi betis nak peha der. Aku takde la sebok sangat nak baucar baucar ni. Baucar baucar ni bukan untuk aku, aku bagi cadangan je. Memang dari dulu lagi patut buat macam ni. Kalau orang orang kurang mampu ni dapat baucar baucar macam ni, harusla diorang seronok kan. At least dapat makan nasi hari hari. Tapi kalo jenis tak menghargai tu aku tak tau nak kata apa. Tak semua orang miskin itu baik and tak semua orang kaya tu jahat. Ke tak semua orang miskin tu jahat and tak semua orang kaya tu baik? Tapi at least goven dah menjalankan tanggungjawab terhadap rakyat. Diorang hargai tak hargai lain cerita. Asalkan IKHLAS dari hati yang suci luhur je.

Oh and aku update sambil sumbat telinga dengar lagu ngan earphone baru!! Barula cool. Earphone rosak sebelah tak cool. Seriyes tak cool. Kalo nak tengok movie kat lappy, pasang kuat kuat. Peh! Rase macam tengok kat wayang. Siyes cool! HAHA. Weekend ni banyak assignment nak kena setelkan. Di saat coursemate2 daku yang lain bergumbire kat Setiu Wetland sebab ade program "Kami Tanam Bakau, Kami Sayang Bakau 2012" anjuran Marina Club (kelab course), aku duk update belog kat bilik jeh. HAHA. Dah penah merase tanam bakau sem lepas. Malas la aku nak pergi. Tapi kutip lokan tak pernah rase lagi.

Bercakap pasal lokan, aku dah decide FYP aku nanti nak buat ape. 'Heavy Metal content in Lokan' Gitu! Ekau memang kuat jodohnye dengan aku encik heavy metal. Aku pasrah tanpa tangisan. Aku ikhlas terima kau dalam hidup aku.

Ok, that's all. K'Bye.


p/s: gambar tidak disusun secara kronologi waktu pembelian. wakakaka >,<

3 comments:

cik ery said...

jeles tengok pen stabilo tu.serius!!hehe



ang bg idea aku nk beli ape.t ak p borong nk hbskn rm50 tu.ehehe

syafiqahatta said...

haruss ko habeskan sume pen stabillo kt PSI weyh! ^^

Satu Langkah said...

untgler~ :D

Followers