Blog Hits

April 20, 2012

Q & A Session

Assalamualaikum =)

Answer the questions given below. Bilingual or even 'bahasa rojak' is accepted. Citation is needed to avoid plagiarism. Strictly, Grammar mistake is not taken into account. Please write your answer in not more than 1000 words.

How's life?

     Life's getting sucks busy day by day. Face pollution is everywhere (Rahim, Y., 2012). I'm running out of time (Muse, 2006). One week holiday dikejutkan dengan cerita yang menimbulkan tanda tanya. Dafuq? What's in their mind? Ingatkan balik nak mensucikan hati. Humpph, makin keruh adelah. Nasib baik ade cik baby Raudhah yg cantik jelita. Siap ade lesung pipit kat pipi kanan. Ouh? Looks like my mother's daughters does not inherit that gene but her granddaughter does. 0,o  Cik baby Raudhah kecik sangat. Mule mule takut sangat nak dukung. 'Singkol', bak kate orang Sarawak. Almaklumlah, fragile, please handle her with care. Tapi, lame lame macam best je dukung dia. Tersentuh naluri keibuan. (Ewah~ jadi ko nak cakap yang naluri keibuan ko tak tersentuh la bila dukung Farouq ngan Hamzah waktu diorang baby dulu?) Eh, tak tak. Saya sayang anak anak buah saya ketat ketat. Hew hew. And, during holiday, my big sis selalu bawak pegi makan sedap sedap. Thank you kakak. May Allah SWT bless you and your family always. Bile stress je makan, bile makan je stress. Kan?

    Cerita mengejutkan yang menimbulkan tanda tanya tu buat aku tawar hati. Sekali janji dimungkiri, selamanya aku tak kan percaya. But, some people said that "Ekau mesti mintak jugak. Ekau kan memang perlukan benda tu kan? Sebelum habis, baik mintak cepat!" (Anonymous, 2012). Memang la perlu. Tapi bila usaha sendiri untuk dapatkan something tu kan lebih bergaya. Macam aku cakap tadi, sekali tertipu, selamanya tak kan percaya. Janji itu ini, tapi bila sampai masenye hapak pun takdak. Bila orang lain petik, senang senang je dapat. Terguris hati kecik ku ini, tahu? Haruslah tak tahu. Tak nak ambik tahu. Or tahu tapi saje buat buat tak tahu? Sometimes, bila cerita kat rakan sebaya mungkin diorang pun tak tahu nak cakap ape. Dah? Takkan nak paksa diorang paham? Diva nye ekau? Rasa hati, terkadang orang yang paling hampir dengan kita sekalipun tak mengerti, biarkan mereka dengan tafsiran sendiri (Iezza, I., 2012). Bila ungkit je cerita ni, sure one litre of tears akan keluar punye. =( Wahai hati, tolongla kental. Bukan nye baru sekali benda ni jadi. If possible, aku nak produce hati GMO (genetically modified organ) which can be more 'kental' and less fragile and also unfair-tolerance. Hati sape yang ade characteristics ni? Nak derma gene tak? Dr. Ahmad nak tak jadi supervisor saye? Mesti BOLEH je kan. HAHA >,< trololol

How's study?

     I admit that sem ni aku tak segigih sem lepas. Sem lepas gigih sangat. Sem ni macam takde semangat. Semuanya malas malas dan malas. Demmit! Wak happeng to me recently? Kena sampuk ngan MiKA ke ape? LOL menuding jari ke arah orang lain seolah olah menuding lagi empat jari ke diri sendiri. Please la learning from mistake. Takyah nak jiwe jiwe sangat la kan. Test? Ummphh~ Tak payah cakap la. Nak jawab pun rase malas. And then, skarang ni rase malas betol nak masok kelas Mizz Sharon. And then, hari hari penat buat Artemia. And then, hari hari tido lambat. And then, hari hari terpaksa facing muka Puan Multi-tasker. And then, hari ni je dah ponteng 2 kelas sebab nak study lab test. And then, tetap gak jawab macam haram. And then, dah kenapa ko ter'and then' 'and then' macam Dr Zack ni piqa? Pendek kata, hari hari ku makin suram (Izzati, Z., 2012). Tiap petang Selasa buat benda yang sama macam Kerja Lapangan dulu dulu. Hari hari busy. pfftt~ =..= Type B dislike doing repetitious work (Blood Type, 2012). Nak berjimba jimba pun takde mase (Nik, N. A. & Shazana, S., 2012) Macam takdaq life! (Sophia, S., 2011).

Question paper ended here.

**********************************************************************************

Comment:

Menulis sekadar meluahkan rasa hati? Huh sarcastic! But then, that's what we call 'Life'. Takde benda yang senang dalam dunia ni derr. Mungkin aku kurang berdoa? Mungkin aku perlu lebih positive and senyum sokmo? Maybe I should be more patient and kurangkan emo emoan so that I can reduce the aging process? Or, perhaps, I should open the door of forgiveness so that my life would be more meaningful later? Or, maybe I should be more sincere in whatever I do? Or, mungkin aku kena ada stok KitKat banyak banyak but, no money no talk k bai. =..= Or, maybe I should stop complaining and off to bed now?

8 comments:

cik ery said...

hahaha.comei entry hang ney nohhhh.


nak wt guane lagi.redha je leeee.sob

haslinda said...

saba ye piqa...
dugaan dan ujian menjadikan kita lebih kuat...
dan Allah takkan menguji kita ditahap luar kemampuan kita...
tak mau stress2 dah k :)

Satu Langkah said...

scientific post!!! XD
like3!!!
hengu!!!!
ganbatte neh!!
tamo stress2 :)

putree said...

hahaha..kelas pnya asement.
Puan Multi-Tasker.
aku skang pn tgh wt kije dR.

putree said...

guess we need to sit back and relax..~
cuti sem pon mcm x jer..

syafiqahatta said...

thanx sumer =') together we survive !

TUGAU GATES said...

relaks..chill2..latih tapir baca ABC..dh advance,ajar pulak dorang baca jawi.eh?

syafiqahatta said...

haha sengal la :D

Followers