Blog Hits

August 31, 2012

Biskut Raya of The Year

Assalamualaikum =)

Salam 13 Syawal 1433H...

Disebabkan keboringan keseorangan di rumah (family ai semua ada kat semenanjung Malaysia tanah air ku sana sebab sebahagian daripada mereka nak pi anta adik ai to Jeli, Kelantan register 1st semester at UMK) *kahkahkah lagi jaoh dari ai padan muka! :D* and yang lain lain memang kerja kat sane aku je lagi still stranded here doing nothing, waiting for tomorrow insyaAllah am gonna fly to KL jyeah so aku pun nak share pic satu biskut raya yang unik. Cer baca ayat intro ni secara hafazan. Kompem tak lepas napas.

Biskut Raya of the Year jatoh kepada Biskut Dolphin

Comel dop? Walaupun rasa dia biasa je tapi ianya comel. As a student of Marine Biology, I tend to be attracted to cute stuff like this. Tapi kecomelan si biskut dolphin ni tak mampu melawan kesedapan rasa asli Cornflakes Madu, biskut raya kegemaran ai sepanjang zaman tiada tandingan. My siblings' favourite too. Pernah terjadi satu ketika di mana aku and my siblings tanpa segan silu bak gadis/lelaki Melayu terakhir menghabiskan satu balang biskut berisi Cornflakes Madu kat satu rumah ni. HAHA :D Sape suroh sedapp sangat. Dah dia suroh makan, ai makan la. Siap topup lagi and habis lagi and tobat tuan rumah tak nak topup dah lepas tu. Ngehgeh. Sape suroh sembang kencang sangat? Jadi, pemuda pemudi pun makan la ape yang terhidang atas coffee table nak hilangkan bosan.

Oh? Takde gamba Cornflakes Madu yg sedapp. Sebab waktu tu nafsu makan lebih tinggi dari napsu nak photography bagai. But, sape tak kenal Cornflakes Madu? Huh? Huh? Lagi popular dari Almond London. *flip tudung*

Oh and today is our Malaysia 55th Independence Day!!! Alhamdulillah! Congrates Malaysia. :D

I do really love Malaysia. Yes, I did. Indeed.

And don't forget another meaningful day, that is Malaysia Day (16 September) where Sabah and Sarawak join Malaysia. That's why I love Malaysia. Very the majmuk. Kalo takde Sabah and Sarawak jadik Tanah Melayu jerrr. Yeke pun? 0,o'

Kibarkan Jalur Gemilang

Yes yes. Kibarkan Jalur Gemilang, jangan dibuang di dalam longkang ^^

And tomorrow tomorrow tomorrow am gonna fly tooooo KL, transit in Bangi, and the day after tomorrow am gonna fly back to Terengganu. Semestinya pejam tak celik celik pun masa itu memang sangat cepat berlalu. Kann? Ok la tu, aku pun dah bosan duk rumah ni. Tertonggeng salah, duduk lurus pun salah. It's like waiting for nothing.

Actually rakan rakan, sepatutnya dah plan dengan Supervisor FYP and sorang member tittew nak pi Redang a week before sem 5 start, belajar kaedah kaedah FYP ni but but buttttt... manusia hanya merancang, Allah yang menentukan segala galanya. Tak dapat pergi pulakkk. Gone? Tiket dah beli. Then, terpaksa la ai bertapa 7 hari 7 malam kat rumah sewa ai sampai la sem baru start on 9 September. Betapa indahnya bertapa bersama jurnal jurnal and buku buku that I should read during holiday but tak baca pun hew hew malas.



Oh Redang, bilakah akan dapat ku nikmati keindahan yang telah Allah ciptakan untuk mu?

Frust la jugak. T_T sobs.

peace to the world LIVE from gurun

Ok lah bye bye.

Wassalam.
Sincerely,
Jenn.

No comments:

Followers