27 September 2012

That Fascinating Scenery 2

Assalamualaikum =)

Weekend lepas, me and Le Houzemate pakat pergi mandi pantai. Dekat je ngan UMT. Ini kerana kitorang bosan dah dok rumah. Otak seakan tepu menghadap assignment dari pagi.

Time kitorang sampai tu dah agak lewat gak la. Air pun surut and bau hanyiaq. <--*hewhew ai speaking London*

Aku tak join diorang mandi waktu tu and sempatla snap 'that fascinating scenery 2' ni

twilight :D

Ciptaan Allah. So beautiful isn't it?

******************************************************************************

Sometimes, i feel like this....

"me is too small. nobody hears me"

But, the truth is...

"rahmat Allah itu luas.. tak kemana dunia dikejar"

And, I'm glad when I realized that I'm surrounded by good people. Yang jadi catalyst untuk aku berubah jadi orang yang lebih baik dari semalam. Thank you, Allah! Feel blessed. May Allah bless uolls... =')

"Apa lagi yang nak dikejar? Tak cukup dengan apa yang ada?"

hhmmm.. hidup bukan untuk impress others, right? never mind la... butakan telinga, pekakkan mata. Lapangkan dada. Sucikan hati. Buat muka takde perasaan yang macam kau selalu buat tu, Jenn. Muka kau kan memang takde perasaan pun. Kann? Kau happy tapi orang tak nampak macam kau happy. Kau tak happy orang kata muka kau takde perasaan. Ai iz sad! sobs. T_T Kerana gagal meng'express' the feeling melalui mimik muka. Gah! Dah la orang cakap muka ai garang. Muka serius tak emboh senyum.

garang sangat ke?

Masa kecik kecik dulu, di kala penculikan kanak kanak menjadi topik hangat 1Malaysia katenye, I have been told that do not talk to strangers. So, sampai sekarang, aku masih lagi berpegang pada kata kata itu. Semua orang aku rasa jahat. Gagaga. Itulah hasil pepatah dulu dulu yang mengatakan 'melentur buluh biarlah dari rebungnya'. Maka, lahirlah insan yang tak peramah and pendiam macam aku. And kenapa entah aku buat ayat bahasa baku seperti ini?

Nak buat cemana kan. Terimalah aku apa adanya. Me is not perfect, unpredictable, sometimes macam tak appreciate kebaikan yang orang lain buat untuk aku. But, trust me. I'm appreciate it but doesn't know how to express it. Only Allah can repay it.

Till then,

Wassalam
It  come truly from the deep of my heart,
Jenn.

22 September 2012

That Fascinating Scenery

Assalamualaikum =)

Ok, aku pening sikit tengok blogspot interface yang baru ni =..=' everything seems so strange.. weuweu

Haritu, aku ngan 4 orang classmates aku menjelajah bandar Kuala Terengganu carik peta Terengganu untuk FYP. Tempat yang kitorang nak pegi ni adalah Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia kat Wisma Persekutuan. We have no idea where is that place. Berbekalkan seorang anak jati Terengganu, Kelantan, Perak, Penang and Sarawak, at last, tengahari tu dapat jugak carik tempat tu setelah pusing bangunan wisma tu 2 kali carik parking. =_='

Sampai sampai je dah pukul 1. Waktu rehat. Then, kami kami ni pegi la solat dulu...

And.. dekat lift tu ade tingkap besar yang membolehkan kita menengok scene yang cantik macam ni...

fascinating scenery

Nampak tak laut hujung sana? Ni kat tingkat 9 Wisma Persekutuan. Dari tingkap ni nak main flying fox pun syok! :D

Oh and satu benda nak bagitau. Pekerja pekerja kat sini bila sampai waktu solat diorang solat berjemaah tau. Aku tak pernah lagi tengok tempat lain macam ni. (maksud aku, ofis ofis kerajaan kat tempat lain) Surau dia luas and selesa. Bagus kann?

Till then,

Wassalam
Sincerely,
Jenn

19 September 2012

Si Anak Penyu Terbiar

Assalamualaikum =)

Yesterday, all my tr0uble seems so far away.... *The Beatles*
Hehe.. happy sudah.. :D

Sepanjang 21 tahun 8 bulan and 2 hari diizinkan Allah hidup di atas bumi ni, semalam la 1st time aku dapat pegang si anak penyu yang comels belaka.


Lihatlah betapa kiyutnya mereka

Ada lagi...

Besar punye!

Diorang ni sebenarnya terbiar. Ada orang tinggalkan kat Hatcheri UMT tak bagi makan. Kesiann.. Nasib baik ada hamba-hamba Allah yang baik hati dengan ikhlas nak jaga and bagi makan kat diorang ni. Diorang cakap nanti nak lepas ke laut.

Don't worry, lil friends.. Allah will always be with you =')

Till then,

Wassalam
Sincerely,
Jenn

17 September 2012

No Spirit.. Not At All

Assalamualaikum

I'm unhappy.
No heart to smile smile.
*direct translation. oh my English!*





Rindu..

sobs T_T

Tak sabar nak habiskan 2 semester yang tinggal and LI and graduate and lepas tu boleh buat whatever I like and I want to do.

O Allah, please give me strength... ='(

Wassalam.
Sincerely,
Jenn

14 September 2012

Love Aloe Vera Scent Pretty Much!

Assalamualaikum =)

Actually, tengah rehat jap dari buat assignment. Gigih kann? 1st week dah ada assignment. Normal kalau buat assignment sure bosan punya. Lain la kalo tengok movie hihi. Then, tiba tiba tangan rasa kering so aku pun apply la lotion sikit kasi moisturize forever and everrrsss... Lepas apply lotion jemari jemari dok bersusun kat hidung sebab bau dia sedap gilo.



Yup! I love it! I love it!

That one scent which makes me feel calmer...

Sebenarnya tak minat pun lotion. Pakai setakat nak kasi kulit lembab je. Untuk orang yang kurang berdisiplin macam aku takde derr nak pakai hari hari. Leceh, tahu?


sumber: mokcik gelgel

And even to drink them.. for me, the taste of aloe vera is really nyamss and refreshing..



Pandadun loves it too... :D

Oh and meet my new buddies...

treng teng teng

peh! gamba nak epic.

The Red Kittitun & Purrpel



...and they will live happily ever after...

**********************************************************************

Haish~ selalu sangat membelogging sejak balik Ganu Tittew ni. Nak kata stress tak pun.

Till we meet again

Wassalam.
Sicnerely,
Jenn

11 September 2012

Baby Avengers

Assalamualaikum =)

source from facebook

Haish! Kenapalah diorang ni buat cerita comels sangat?

Wassalam.

p/s: Thor paling comels kan? :D
Sincerely,
Jenn

10 September 2012

Le Houzemate

Assalamualaikum =)

Let me introduce to you my housemate...

2nd day of Semester 5

Bella...Azie
Hawa J...Cik Ery...and Jenn

kunun mula mula je rajin berbaju kurung

Together we survive and success.
InsyaAllah ^^,

p/s: bulu kening ai tebal bak shin chan kann kann? =_='

Till then...

Wassalam.
Sincerely,
Jenn

8 September 2012

Ada Yang Rindu?

Assalamualaikum =)

What a nice sprinkles day in Terengganu! Pheww~ I dah sampai Ganu Tittew. Poyo je cakap kat previous entry nak duduk bertapa seminggu kat rumah sewa tapi tak pun lulz. :D

Time flies really fast. Kejap je dah 2 bulan. I'm back to campus life. Okeh! Lepas ni dah tak boleh main main. Kena seriyes. Banyak komitmen derr final year ni. So, all the best to all final year student who read this.

si Pandadun yg merindukan aku


Tengok! Tengok! Ada yang rindu... Dari tadi duk menyendeng tepi laptop aku.

Wassalam
Sincerely,
Jenn.