Blog Hits

November 16, 2012

Perihal Itu: Only In Terengganu

Assalamualaikum :)

Kat Kuala Terengganu tempat iolls belajar ni ada satu bukit. Bukit comel di tengah bandar. Namanya Bukit Besar. Dekat Bukit Besar tu tersergam indah benda alah ni.

Only in Terengganu :)

Orang Ganu or student UMT mahupun UniSZA jangan tipu kate tak pernah nampok ni. Uolls kan suka mengkayakan tokei Mydin dan juga Giant. Berat nanang la kalo tak nampak. Sebelah je kot.

Makanya nak cerita yang aku dah berjaya menunaikan hasrat sendiri nak daki bukit ni tercapai juga akhirnya. Tapi sempat daki separuh je sebab dah nak masok waktu maghrib. See. Lampu pun dah terpasang. Tak berani nak naik sampai atas sebab takut nanti ada yang ikut balik. Hihi.

But on one fine day, aku ngan member aku berazam nak daki sampai atas. Pergi pagi baru best. Sangat membakar kalori uolls. Sure mantop body kalo tiap minggu naik bukit curam ni. Hhmm. Ini barulah dikatakan badan cergas minda cerdas.

And ada satu lagi tempat. Mula-mula kitorang ingat ini Bukit Besar rupenye silap.

Taman Panorama

Yang ni kitorang berjaya daki sampai atas. Taman Panorama ni menarik jugak la sebab ada playground, view cantik and tak berapa nak curam sangat.


Titik permulaan

On the way nak naik ada menara uolls

cantik kan?

cantik kan? :)

cantik kan? :D

cantik kan? \(^^)/

"what a fascinating view", bisik hati kecil ku.

Subhanallah.

Oh and aku baru sampai Ganu pagi tadi lepas seminggu cuti mid sem. Cuti ni dapat mandi sungai, berjalan jalan, kerja part time and ehem ehem dapat bawak balik the frozen roti puri untuk member di sini yang tertanya tanya akan rupa paras dan rasanya. Hhhmmm. Cuti yang bermakna. :D Alhamdulillah.

Till then, bye bye.

Wassalam.
Sincerely,
Jenn.

4 comments:

D@rk @ngeL said...

sepanjang 3 tahun dok sane xpernah pon jejeak kaki kat ctu.. hahaha.. untung la dapat g panjat bukit tue.. hehehe

Jenn Syafiqa said...

sangat untong! lain kali kena pergi. baik untuk jantung. and untuk org2 rugby ni lagi la bagus. kuat stamina. hehe ^^

cik ery said...

best.nnt kita p sampai ke puncok ye jengggg? mihmih

Jenn Syafiqa said...

wajib pegi. nak body fit katenye. :D

Followers