Blog Hits

December 18, 2012

Aunty Monsoon Is Coming To Town

Assalamualaikum :)

I am currently living in Kuala Terengganu, studying at Universiti Malaysia Terengganu. A third year student of Marine Biology.

Check it ouwutttt!!!! Aunty Monsoon Is Coming To Town, uollss!!
*gaya Dian in Istanbul Aku Datang*

Bila monsun Timur Laut datang, hujan kat Kuala Terengganu ni will never ever ever going to stop. Sejuk mak nok. Aku suka giler sejuk sejuk begini. Macam feeling feeling oversea uolls. According to Angah Jafri's (my classmate) hypothesis, bila sejuk cepat lapar. Memang pun. Aku tak sejuk pun suka lapar. Maka dengan itu, diet saya dan rakan rakan pun musnah. Cuaca pulak ala ala winter nak masuk Christmas bersalju salju, maka tak leh nak keluar jogging ke beriadah ke together gether with our little jiran (anak jiran). Hanya mampu buat marathon movie je.

"Well, Jenn. How's life?", tanyaku pada diriku sendiri.

Hidup alhamdulillah syukur ok ok saje. Even minggu lepas adalah minggu yang hectic, saya dan rakan rakan mampu menempuhnya dengan penuh cekal dan tabah. Ada banyak sangat presentation. Presentation yang paling penting, Final Year Project Progress Presentation. Peh! Aku ada satu penyakit yang aneh. Bila Q&A je aku blur. Suka tak faham soalan yang panel of reviewers bagi. Sigh. Tapi takpe. Dah lepas pun.

And haritu, housemate iolls si Cik Ery bawak durian lemak manis berbondong bondong dari dusun family beliau. Macam durian runtuh. Sedap gila kott. Dah lame tak makan durian banyak banyak macam tu. Aku and housemate housemate yang lain dengan bahagianya melahap 2 bijik durian dalam masa 20 minit je. Waktu tu baru je baik demam. Nasib baik tak demam balik. Rambutan and dokong pun ade.

And my final exam is around the corner. Start dari 30hb December 2012 to 14 January 2013. And lepas tu ada orang tu nak turn 22 dah. Kena pasang target dari sekarang. Sebelum ni dah pasang tapi kena pasang lagi baru la semangat tu sentiasa membara bara uolls. Hihi.

Okay la. Saje nak menaip. Rindu nak bercerita. Till then, semoga hidup anda sentiasa diselubungi kebahagiaan. Aamiin. :)

Wassalam
With love,
Jenn

2 comments:

cik ery said...

tlg updatekn belog sy moleh x?hahaha

Jenn Syafiqa said...

tak moleh! hupdatekan sendiri~ hihi

Followers