Blog Hits

January 18, 2013

Birthday!

Assalamualaikum :)

Yesterday, on 17 Jennuary 2013 at 3:05 pm (seperti diberitahu oleh Mama saya), i am officially 22 years old mengikut kalendar Masihi. Kalo ikut kalendar Hijrah, I am already 22. mih mih but never mind. Umur hanyalah angka. A-ca-scuse me. Don't talk like that Piqa. Skema.

22!

So, aku and le housemate pun pergilah menyambut birthday aku and Hawa. Also my housemate. Hihi Tapi Hawa awal sehari. We decided to overnight at Pantai Batu Buruk, main layang-layang. Bertapa syok nya main layang-layang tengah tengah malam kat situ. Kitorang siap bawak sleeping bag lagi untuk baring baring kat atas pepasiran pantai. Hehe. Mula mula layang-layang aku tak nak naik. Dia senget sebelah. Hawa punya dah membelah langit nu kat atas.

Bila banyak energy dah dikeluarkan semata mata nak tengok layang-layang tu naik, aku pun penat. Tak larat dah nak layan layang-layang yang tak emboh naik ituh! Dia tak nak naik tinggi tinggi, rendah je baru dia tak jatuh. Jadinya, aku pun berbaringan la atas sleeping bag sambil pegang layang-layang sambil tengok layang-layang sambil tengok bintang. Ada buruj Belantik. Aku paling suka kalau tengok langit malam malam pastu carik buruj Belantik. Imej seorang lelaki yang tengah pegang panah. Senang je nak recognize buruj ni. Ada 3 bintang yang rapat (Cik Ery panggil Bintang Tiga Beradik), tu tali pinggang dia.

Tercapai jugak hajat aku nak main layang layang waktu Birthday! Thank you housemate! Muchos love. :')

But, before kitorang pergi pantai, kitorang karok seround lu. Ahakz. Asalnya nak main bowling tapi full uolls. Hari Rabu pun full. Haish. Belum hujung minggu lagi. Tengah tengah aku and Hawa syok berkarok, si Cik Ery and Azie buat surprise pulokk. Ada kek! Siyes dah lama tak makan kek birthday. Sobs. Iolls iz terharu. :')

Begitulah rentetan peristiwa Birthday aku. Kesimpulannya, aku happy! :D ihik ihik

Wassalam
With love,
Jenn.

No comments:

Followers