Blog Hits

March 10, 2013

Hai! Nama Saya Merang. :3

Assalamualaikum :)


Hai! Nama saya Merang. Umur saya mungkin 3 tahun kot. Saya comel sekian. 

Pada pertengahan tahun 2012, saya telah melahirkan tiga ekor anak yang comel comel. Satu warna hitam, satu warna oren dan satu lagi warna tabby. Takde sekor pun yang ikut warna bulu maknye yang comel ini. Hew hew :3 Dasar anak luar nikah!

I'm a stray cat. Saya dibuang dihadapan sebuah klinik haiwan bersama sama dengan anak saya oleh manusia yang tak bertanggungjawab serta dungu ai tell u. Dah macam mane pulak saya nak carik nafkah untuk anak anak saya? Selama ni saya hanya tunggu tuan saya bagi makan je. Sobs.

Syukur pada Allah. Nasib saya sangat lah bertuah apabila dikutip oleh owner klinik haiwan tersebut. Saya dan anak-anak saya pun dibawa masuk dan diletakkan ke dalam sebuah sangkar 2 tingkat yang selesa. kami diberikan makan secukupnya. Makanan kucing premium yang berjenama IAMS yang lazat lagi berkhasiat. Sila la cuba! 

But unfortunately, ketiga tiga anak saya disahkan tidak sihat oleh Doctor. Mereka menghidap selsema yang sukar untuk baik. My Doctors have tried their best to cure my child's flu. Tidak lama selepas itu, anak anak saya tak mampu bertahan lalu mereka pergi bertemu Illahi. :'(

Tinggal lah aku sendiri berhati walang. Setelah itu, saya terdengar khabar berita melalui angin berkata bahawa setiap stray cat yang masuk klinik ini akan disunat! What? You mean, surgery? *pengsan*

Saya sedar sedar je saya dah takde saluran peranakan. Mula-mula memang rasa aneh. Namun, life must go on. Saya pasti saya akan menemui kebahagiaan walaupun tidak mempunyai saluran peranakan lagi.

Guess what? Setelah hampir setahun saya tinggal di klinik ini, my Doctors telah jatuh sayang pada saya sehingga tidak mahu melepaskan saya pergi. :') How sweet my Doctors are... sobs. Berat badan dan kesihatan saya juga bertambah baik malah. Alhamdulillah syukur. Saya taknak keluar dari tempat yang baik ni. 

Katanya, saya adalah kucing yang sangat baik dan bersopan santun walaupun dibiarkan lepas dan bersiar siar di dalam klinik tersebut. Saya tak korek makanan makanan yang di'display' di hadapan klinik. 
Tak seperti kucing kucing Doctor yang lain.

Saya juga telah dilantik sebagai Duta Honey Pet Shoppe & Veterinary Clinic, iaitu klinik Doctor saya. Aww~ I'm lovin' it!


Well, I'm a Diva. I can sit where ever I want. YOU! Don't come into my territory.




I'm sexy and I know it

I yem mac kiyuter den herrrrr. Miau!

Aku lagi comel kot dari kau.

Oh well. I'm a DIva. Eberbadi wans to take my pitchaa!! Even when I'm sleeping beautifullieh!!
Kesimpulannya, saya yang bernama Merang bahagia di sini :')

Syukur.

Wassalam
With love,
Merang

1 comment:

cik ery said...

merang ney sesuai dok pantai merang je wahahaha!

nk gigit je si merang ney cute sgt!

Followers