Blog Hits

October 23, 2013

Holiday: Trip to Kuala Terengganu for My Convocation Day

Assalamualaikum :)

Tiga hari lepas ialah majlis konvokesyen aku. Hiks. Lega bila dah lepas konvo ni. So, aku fly to Ganu 18/10 pagi sebab tu petang ada raptai tapi tak pergi pun heheh. Family sampai lewat sikit. Tengah malam baru sampai. Kasihan mereka.

Sementara menunggu family sampai dengan selamatnya alhamdulillah ke Ganu. We'olls buat ler reunion secara tak sengaja. Hihih. Pergi makan makan and pesta konvo.

Atas kiri: Hawa
Bawah kiri: Azie
Bawah kanan: Zati @ Cik Ery

Esoknya, we'olls sempat buat photoshoot pre-graduate kat Masjid Kristal and Pantai Chendering. Sementara tunggu diorang bertiga di atas, aku and family pun bersiar siar kat Pantai Batu Buruk. Hik.


Afdal, adik bongsu aku excited betul dapat tengok laut. Kasihan. Hasrat nak mandi laut tak kesampaian. Risau nanti kena hanyut sampai Vietnam pula.


Kuda padi. Mama tak sampai hati nak naik sebab kesian. Kuda kecik bawak carrier berat lepas tu bawak lagi orang. Jadinya, ambik gambar dengan kuda je la.


Ehem. Fefeeling pwincess jap.


Pagi tu macam nak hujan. Takde la pagi sangat. Dekat nak tengahari la. Nasib baik hujan renyai je lepas tu panas terik balik. Huuu photoshoot di tengah panas bagai supermodel pula di Masjid Kristal and Pantai Chendering. Hew.


Oleh sebab terlalu panas, Hawa sampai nak makan jari Azie. Hihi.


Ada pula yang menyebok di belakang.


Haa gambar ni aku suka sangat sebab payung merah tu buat scene pantai ni cantiks.



Ada bebear comels sorang satu pemberian Hawa.



Hari konvokesyen sebenar.
20/10/2013


Maka, selesailah sudah pengajian aku selama 3 tahun di Universiti Malaysia Terengganu dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains (Biologi Marin).

Tiga tahun yang bermakna. Feeling blessed. Alhamdulillah.


Semua comels and gantengs waktu konvo.



Entah bila boleh berkumpul dengan family BioM lagi. Tak semua ada ni.



Sehingga bertemu lagi Pulau Kapas. Selamat tinggal Terengganu. You have awesome monsoon seasons. I like it because I can fefeeling sejuk bak oversea.

Sekian saja dari Jenn,

Wassalam.
Sincerely,
Jenn.

No comments:

Followers