Blog Hits

December 21, 2014

Lasagna

Assalamualaikum

Masa kecik kecik dulu, suka tengok cerita Garfield. Si Ginger Tabby yang gemok lagi comel tu. Mesti semua orang kenal kan? Hihi

Aku ingat lagi, Garfield suka gila makan Lasagna. Aku jadi tertanya tanya, apa benda la Lasagna ni? Kenapa Garfield suka makan Lasagna? Sampai habis satu tray Lasagna yang besar tu.

Selepas lebih kurang 10 tahun, bila mana restoran restoran western food tempatan semakin berkembang pesat dan bertambah tambah, barulah aku tau Lasagna tu apa.

Lasagna pertama yang aku rasa ialah daripada Delifrance. Seriously sangat sedap.

Lepas tu aku berazam nak cuba buat sendiri. *tapi entah bila, hakak busy*

Ahh.. tak kisah la. The time will slowly come. Mihmih.

Sejak dari tu, aku suka capture gambar Lasagna yang aku pernah makan.

So, this is Chicken Lasagna by Dhapur. Located at Seksyen 3, Bandar Baru Bangi.


Lasagna ni mild. Sederhana je rasa dia. Tak buat perut rasa sebu and mual. Portion pun tak besar. Sesuai untuk perut sederhana macam saya. Mikiki.


And this is Lasagne by Red Card Cafe, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi.

I love the salad. Lasagne yang ni portion dia besar. Pastikan perut betul betul kosong baru order Lasagne kat sini ya :D

Nak tau?

Antara makanan kegemaran Nabi Muhammad SAW ialah 'thareed', iaitu makanan yang dibuat daripada roti, keju, kuah dan daging.

Lasagna ada ciri ciri 'thareed' kan? Tapi versi moden.

Ini je lah yang nak dikongsi hari ni. Lasagna. I pray that I have my leisure time to practice baking Lasagna.

Doakan aku berjaya beli oven ya :3

Hihi.

Sekian,

Wassalam.

1 comment:

Afiqah Azmee said...

lasagna mengenyangkan!!

Followers