Blog Hits

June 5, 2015

Quote of The Day

Assalamualaikum

Al Ghazali wisely said that,

"To get what you love, you must be patient with what you hate"

Ya, it's true.

It's not easy but it's not impossible. 

Everybody have dreams (what you love), but, sometimes there are obstacles (what you hate) in front of us. Something we hate. Something we must face no matter what.

Disebabkan itu, semangat untuk kejar cita cita tu jatuh merudum bak tanah runtuh. Kau takde hati or tawar hati nak buat apa pun. Plan banyak. Idea mencurah curah. Tapi langsung takde mood nak lancarkan idea dan plan yang dah bersedia nak melimpah keluar.

Bila kau bersemangat nak buat, masa pulak takde sebab sibuk dengan kerja yang patut kau selesaikan dulu. Kau mula exhausted. Kau kecewa sebab dah bazirkan masa dengan sia sia. Yelah, dah penat, tak larat nak bekerja lagi.

Tahu tak perasan tu sangat mengecewakan dan buat kau down. Down sangat, sampai rasa nak pergi berhijrah dan buat apa sahaja yang kau suka tanpa terikat dengan apa apa pun.

Yeah, you think that you will live happily ever after. Tetapi, perancangan Allah swt lah yang terbaik. Ada sebabnya kenapa Allah letakkan kau kat tempat ni sebelum dia bagi apa yang terbaik untuk kau.

Learn to appreciate every moment
Fill your heart with love
Have faith
Husnuzon
Ingat Dia ketika senang/gembira

InsyaAllah

Yang benar,
Jenn


No comments:

Followers