Blog Hits

October 26, 2015

My October 2015 Be Like

Assalamualaikum :)

Hello, is it me you are looking for? :3

Eheh~

Harini terasa mahu menaip. Sedikit life update ingin aku taipkan disini supaya 10 tahun akan datang, insyaAllah, aku boleh baca balik apa aku buat 10 tahun yang lepas. dan tersenyum sendiri (yeke?).

Bulan Oktober 2015.

Bulan yang agak busy. Awal awal bulan busy berpindah. Bukan pindah rumah, tempat kerja yang berpindah. Alhamdulillah, selepas mengharungi pelbagai rintangan dan dugaan dari langit, akhirnya tempat kerja boleh mula beroperasi macam biasa.

Banyak WhatsApp masuk yang tak sempat reply. Sebab kami ambik masa seminggu tutup untuk pindah. Fuh~

So, kat tempat baru nanti boleh buat Honey Cat Cafe dan Honey Cat Hotel yang, of course, better! Sebab tempat dah luas berbanding kedai lama. Honey Cats Boutique pun boleh tumpang sekaki :3

It can be concluded that my first week of October is very hectic. Mujur dapat dating off day tu. Ihiks~

Second week of October 2015, I got an invitation from my friend for her wedding. Tapi, tak dapat pergi sebab weekend kerja. Off day tu dah penat. Jerebu pulak makin teruk.

Maka dengan ituh, 2 novel (Suspek from Buku Fixi & Jangan Baca Novel Ni) telah aku habiskan sepanjang hari cuti. Ia sangat magic.

Malam baru keluar pergi karaoke sampai pukul 2 bersama famili. Gembira~

The third week of October 2015, mere pyar he Chigebu undergone blood test such as blood typing, blood screening and other test for diseases too.

Please focus on his jingle bells. It's cute.

So, Chigebu is blood type A. Mild diabetic (glucose 9.0, normal 8), and his blood contain a lil bit high calcium level, most probably, it is caused by acidic blood, which is, not very good, according to his Vet's explaination.

Sadly, Chigebu and Merang (my sister's sweetheart) got FIA, Feline Infectious Anaemia. Ada parasit duduk dalam red blood cell dia. Most probably because of stress.

Kasihan anakku itu. So, hari hari kena sumbat dengan supplement, untuk menguatkan sistem imun mereka terhadap penyakit.

Off day minggu ni berlainan sikit daripada sebelumnya. Tidak bosan, malah gembira. Mengheret 2 keponakan pergi menonton wayang. Mujur 2 cerita itu boleh bawak masuk budak.

Goosebumps & The Last Witch Hunter.

Tidak ada yang lebih menggembirakan seorang Piqa apabila dapat menonton movie di cinema yang disukainya. Dan juga makan.

The Fourth week of October.

It's raining everyday here in Bangi. Alhamdulillah. I like musim sejuk Malaysia. Everyday is a rainy day. Jerebu pun makin takde.

I like to see the trees looking very fresh and green. The sun is not too hot and shining beautifully.

Till then,
Wassalam
Sincerely,
Jenn


2 comments:

syira yaya said...

goodluck for everything! :)

smartiesmoo said...

hello ☺ I'm newbie.. please visit my blog ♡ have a nice day!
smartiesmoo.blogspot.kr

Followers