Blog Hits

December 16, 2015

Buku Fixi: Paranoia by Hani Suraya

Assalamualaikum :)

Dalam masa seminggu, aku dah habiskan cerita Paranoia ni. Sambungan kepada cerita Paranormal by Hani Suraya. Plot cerita kali ni menarik sebab ada banyak watak watak baru yang muncul. And banyak throwback kisah disebalik sesetengah watak.

Diantara manusia itu rupanya tersembunyi makhluk paranormal yang sebenarnya sedang melarikan diri atau bersembunyi daripada sesuatu, yang datang daripada dunia yang berlainan. 


Yang tak menariknya, gaya bahasa dalam novel sambungan kali ini tak best. Terlalu sempoi dan so so sahaja. Dalam novel sebelum ni, Paranormal lebih seronok dibaca dengan gaya bahasanya yang lebih bombastik. Yang membuatkan imaginasi aku ketika membacanya lebih vivid.

Vivid kau.

Mesti ada sambungan lagi ni. Hahah. Kita tunggu je ;)

Food court Bangi Gateway
Oh ya semalam pergi Bangi Gateway, MPH buat sale. Heaven sebab dapat buku Tuhan and Qisas by Hasrul Rizwan. Dapat 15% off pula tu. Hikhik. Langkah kanan la ke situ semalam sebab haritu pergi MPH Alamanda, dua dua novel tu dah habis.

Dah lama tak jejak Bangi Gateway, sedapnya coconut shake and maggi udang kuah kari tu. Tapi kalau nak order air, kena cakap jelas and terang sikit kat makcik tu. Aku order coconut shake je, dia bagi dua dua coconut sekali. Terpaksa I minum dengan wajah terpaksa.

I am wearing tudung bawal crepe lis floral by @bajubajucantik in maroon. Tak nampak pula lis floralnya. Ini semua salah coconut.

Till then,
Wassalam.
Sincerely,
Jenn.

No comments:

Followers