Blog Hits

January 6, 2016

Buku Fixi: Revolver by Syahmi Hafizuddin

Assalamualaikum :)

Hai peminat buku fixi! Kalau minat buku buku fixi, don't forget to put this one in your book list. Ceritanya best umpama Hollywood punya cerita.

Chigebu dan Revolver

Berkisahkan tentang 4 remaja yang mempunyai kebolehan istimewa macam superpower. Dari mana mereka dapat keistimewaan ni, korang kenalah baca.

Mereka berempat digelar pasukan Ares, mendapat tugasan daripada seseorang bernama Ekx untuk membunuh sesiapa sahaja yang ingin merampas Revolver daripada mereka. 

By the way,

in that picture is my beloved cat, Chigebu. Went missing on 4th January 2016.


Of course, I am definitely feel so sad. Still got no idea what happen. Pagi tu, pintu cage terbuka, 4 lagi kawannya yang duduk dalam cage yg sama still ada. Chigebu seekor je yg hilang. I cried a lot. 


I have take care of him since this small. How can I not be sad? Aku dah pusing satu taman ni cari dia. Tak pernah lepaskan dia main kat luar except for my room. Even dia terlepas pun, dia takkan keluar dari pagar sebab dia jenis penakut. 




Malam tu aku ingat nak bawak dia tidur. Tapi dah lewat sangat, aku malas nak turun keluar and ambik dia dari cage. Nasib baik petang tu balik kerja, before masuk rumah aku belai belai dia, peluk peluk dia.


Ada dua je, samada Chigebu diambil orang ataupun kena makan dengan sekumpulan anjing liar yang memang ada kat sini.


He is microchipped and ada pet passport. Gebu, if you are still alive, please come back to me :'(

Orang Bangi/Kajang and kawasan sewaktu dengannya, or maybe out of Selangor. Please contact me if you have ever seen this cat.

0179694817

Blue-eyed white cat, kaki belakang ada tempang sikit (kalau perhati betul betul), pakai collar biru yang takde loceng masa dia hilang tu. Umur dia dah 1 tahun 9 bulan. Castrated male cat (sudah dimandulkan).

I really hope that whoever found him will take him for check up kat HoneyVets tempat saya bekerja. Please, Gebu. Come back to me, if you are still alive.

I am still crying :'(

***************************************

Wassalam
Sincerely,
Jenn




1 comment:

Anonymous said...

Stunning quest there. What occurred after?
Good luck!

Review my web blog Jurassic world the game cheats

Followers