Blog Hits

March 30, 2016

Kulit mengelupas

Assalamualaikum

Hai. Dah beberapa hari aku menghadap masalah kulit mengelupas. Rasa tegang tiap kali cuci muka. Tak tau apa yang silapnya. Maybe sebab cream yang aku baru beli tu tak sesuai dengan muka kot. Baru seminggu lebih je guna. Sekarang dah berhenti guna sebab kulit makin mengelupas and pedih.

Sebelum ni my regime skin care is only these:

Scrub: St Ives Apricot Scrubs
Cleanser: Bio Essence Bird's Nest + Peptide
Toner: Bio Essence Miracle Bio Water Spray
Sunscreen: Bio Essence Miracle Bio Water Sunscreen

So far, guna 4 benda kat atas ni tak jadi masalah mengelupas pun. Tapi sejak tukar cleanser and beli repair cream dia jadi mengelupas.

Cleanser: Bio Essence Bird's Nest
Cream: Bio Essence SNAIL Smooth & Repair Cream

Beli pun sebab muka banyak parut. Nak elokkan sikit kulit ni. Tapi lain jadinya. 

Apa nak buat?

Kenala berhenti guna. Cleanser pun aku tak guna sebab pedih masa mencuci. Aku cuci muka dengan air biasa je. Let see the result in a week.

Hopefully things get better :)

Wassalam.

3 comments:

Nabila Syifa said...

hati2 pakai skincare. i pon pnah ada pengalaman kulit jadi macam bercapuk2, lepas tu gatal2 , jd merah.

Erin Azmir said...

benci kan parut jerawat ni T.T

http://www.erinazmir.com

Nurul Syafiqa said...

Haah. Memang gatal gatal & merah mengelupas.

Parut jerawat ni degil susah nak hilang haha :')

Followers