Blog Hits

April 14, 2016

Pampering my skin with face mask

Assalamualaikum :)

I looooove face mask!

Disebabkan kulit yang super sensitive ni, aku hanya boleh guna mask to refresh my tired face. Selalunya, cream/serum tak membantu pun. Huhu. Dia akan bagi effect mengelupas and redness je biasanya.

Dan mask yang paling sesuai pun hanyalah yang berbentuk muka tu, bukannya jenis paste. Kalau jenis paste tu memang makin membuatkan kondisi kulit makin teruk je.

So, haritu ke IOI Putrajaya and singgah SASA. Ada offer buy 10 for only RM 29.90. Terus gigih memilih pelbagai pilihan mask yang ada.

Antaranya...


Sesungguhnya, zaman belajar dulu keadaan kulit sangat teruk berjerawat. Sekarang alhamdulillah dah ok sikit hanya tinggal parut and pori yang besar. To take care of your skin is not easy, but I admit that we should be soooo rajin.

Penjagaan dalaman lebih penting dari luaran. Yang penting eat healthy, minum air mencukupi, bersenam & detox.

- I don't eat junk food
- I have a bottle of 3L water in my room
- Every work I do is an excercise for me
- I drink green tea & detox product (Eskayvie Nutrelle)

Bagi yang sedang menghadapi masalah kulit, percayalah it will be fine soon. Rahsianya kenalah jaga. Janganlah biarkan je.


Gambar ni diambil menggunakan front camera phone Asus Laser 2, kawan punya. No filter. Tapi rasanya camera phone tu yang lawa. Sebenarnya, masih lagi berparut. Not so flawless but alhamdulillah :)

Tapi kulit Raudhah kat sebelah tu memang flawless la :p

Till then,
Wassalam
Sincerely,
Jenn.

1 comment:

nadhie wueen said...

Yup.. apapun penjagaan dalaman tu sebenarnya lebih penting :)

Followers