Blog Hits

July 25, 2016

Movie Review: Star Trek Beyond is Beyond Expectation

Assalamualaikum :)

Seorang Piqa bukanlah seorang yang sukakan movie alien alien ni. Tapi yang satu ni tersangatlah beyond expectation. Tak silap langkah la bila pilih movie ni tadi. Daripada semalam tertanya tanya nak tengok movie apa. Lepas tu terdengar sekilas kat radio yang Star Trek Beyond ni dah mencapai box office.



Antara Ghostbusters, Alice Looking Through the Glass lastnya aku pilih Star Trek Beyond. Daripada mula cerita lagi dah babak suspen tak berhenti sampai ending of story. Dalam movie ni takde pun planet Earth ya. Sebab tahun dalam cerita dah 100-200 tahun ke depan. Bumi dah takde agaknya. And then, cerita dia bukan pasal nak menakluk ke apa.

Mula mula cerita je aku ingat dia nak menakluk planet berteknologi tinggi tu. Tapi dah nak ending cerita rupanya alien tu nak balas dendam je. And tak expect pun alien tu sebenarnya bukan alien (rupa asal dia). 

Yang aku kagumkan alien tu guna serangan inispired by lebah kau. Tak pernah terfikir pulak kan. Jadi, memang movie ni beyond beyond beyond expectation. 

I give 4.9 stars!


Kudos to Dr Bones, Captain James T. Kirk & Commander Spock! I like them three.

Star Trek Beyond Cast:

Captain Kirk (Chris Pine) - tak pernah tengok dia
Commander Spock (Zachary Quinto) - tak pernah tengok dia tapi dia macam Snape
Karl Urban (Karl Urban) - watak jahat dalam Hercules
Montgomery Scott (Simon Pegg) - baru je tengok Hot Fuzz haritu kat TV2
Jaylah (Sofia Boutella) - gadis berkaki pisau dalam Kingsman
Krall (Idris Elba) - yang jadi the famous Heimdall dalam Thor
Lieutenant Uhura (Zoe Saldana) - tak pernah tengok

p/s: Patutlah haritu cerita Hot Fuzz lakonan Simon Pegg keluar kat TV2, rupanya dia berlakon cerita Star Trek ni. I cannot brain betul movie Hot Fuzz tu hahaha *ketawa menangis*

Till then, enjoy the movie
Wassalam


11 comments:

HASLINDA GANING said...

Thanks for sharing~ boleh la plan tgk movie nie nnt yuhuuu :D ..

Nurul Syafiqa said...

Reccomended sangat movie ni! Tengok tau :D

Veronica said...

I didn't know there was a new Startrek movie. I'm so out of the loop lately.

Nurul Syafiqa said...

Haha you must watch this movie, Veronica :D Worth it.

Amy Hilmirda Daud said...

Salam perkenalan ...
Follow sini :)
anak-anak dah ajak gi tengok citer ni tapi mamanya aje yang rasa malas nak pergi heheh.

atheera dayana said...

omg nak tengok jugak hehe

Eyqa Zq said...

Blum lagi tgk, nntlah insyaAllah kalau ada masa. hehe.

Nurul Syafiqa said...

Waalaikumussalam Kak Amy :) Bawak la anak anak. Cerita ni ok.

Nurul Syafiqa said...

Hi, Atheera & Eyqa! Pergi tengok cepattt! :D

nadhie wueen said...

owh macam menarik je. Saye mmg suka layan citer2 fantasi action adventure sume ni. ni yg rasa cam nak gi tengok je ni. hihi :)

Nurul Syafiqa said...

Yes! You should, Nadhie! :D

Followers