Blog Hits

November 11, 2016

Me & my PULSERA story

Assalamualaikum :)

So, I've started my small business which I named it as Pulsera. I sell custom made bracelets yang ada Charms dan Gemstones & Rhinestones beads yang berkilat kilat.


Let me show you bracelets that I've made.

Masa mula mula nak buat haritu ada some items yang tersalah beli. Contohnya macam threads dia. At first, beli threads yang macam fishing lines tu tapi tak sesuai and tak stretchable. Susah pulak nak masuk kat tangan.

Then, cari punya cari terjumpa Toggle Clasp ni. Selalunya, orang gunakan Crab Clasp, tapi Crab Clasp ni susah nak pasang sendiri. So, tak best.

Bila guna Toggle Clasp, bracelet nampak tak kemas sebab simpulan threads are too abvious. I'm giving up! It takes me a week or two to start beading again. XD

Watched some Youtube videos on how to make DIY bracelets, I found that wire threads are the most suitable for Toggle Clasp. Just twist twist hujung wayar and Toggle Clasp tu dah kemas dah rupa dia :)


Lepas tu, wire tu jenis tak berkarat walaupun dah kena air banyak kali! Awesome ❤ Dah boleh bagi kat instafemes for gift review kan ;)

Lepas ni nak beli banyak lagi beads yang colourful biar lebih banyak choices. Sekarang da 2 warna ni je. Ok la untuk permulaan kan.

Bagi yang suka dengan handmade bracelet ni bolehla follow @pulsera.my for updates! 


Adios!
Wassalam

4 comments:

Ahmad Hasif said...

cantik yang hijau tu.. jual ke yg hijau tu? hehe

Nurul Afifah said...

the pictures wont load :'(

Shafuhan Smab said...

wow insteresting la. Selamat maju jaya awak.

Nurul Syafiqa said...

Thank you! Can whatsapp me 0148429745 untuk tempah tau ❤

Followers