24 February 2017

Selekehness

Pagi tadi susah nak bangun. Hujan, sejuuukk je. Lupa yang harini kena masuk awal sejam sebab kena prepare untuk release new collections kat butik. Hihi.

Hujan. Sejuk. Lewat bangun. Grab je baju mana yang tak payah gosok. Breakfast pun tak sempat haha. So today, forgive my selekehness.


So, this is where I work for the past 8 months as Store Manager of Coudre Boutique. Harini ada collections baru release tau ;)


Semalam OOTD donning collection baru. Nama top ni Beena Pleated Top. Ada 4 lagi warna cantik cantik untuk dimiliki. Follow @coudre.kl now, Ladiess. 

Oh semalam sempat jugak buat Pulsera OOTD haha


Close up Beena Top & bracelet from @pulsera.my. Haa haritu siapa yang menang GIVEAWAY BY PULSERA tu? Jangan lupa share pulsera ootd ok? ;)

Till then,
Wassalam.

Adios x

20 February 2017

Keep Calm and Wear Herashi Shawl

Jika semalam aku berduka and refused to talk to anybody, harini aku dah okay sedikit. I know that we need to endure hard life. Aku kena lebih belajar mengenai konsep REDHA dan YAKIN bahawa Allah swt akan menggantikannya dengan sesuatu yang lebih baik.

InsyaAllah. Waktu adalah hamba Allah swt yang banyak mengajar kita erti kesabaran. Dan di dalam solat juga, kita akan menemui ketenangan.

So today nak bangkit semula dengan senyuman :)


Wearing shawl by @herashi.co. Katanya, keep calm and wear herashi. In order to keep calm, you need to wear herashi ya guys ♡

Today is my off day. Ada 2 tempahan bracelet @pulsera.my that I need to post today. And sebelah petang, Mama ajak pergi jalan TAR and tido kat KL. Gosh! I think Mama miss Jalan TAR so much. Betul. Mama memang kena pergi bercuti sekali sekala and lupakan ayam itik nya di kampung.

Hihi. Adios x

Assalamualaikum wbt.


19 February 2017

Couldn't move on from frustration

Bukannya tak pernah motivasikan diri untuk move on. Bukannya tak pernah berdoa mintak dipermudahkan urusan. Bukannya aku tak pernah distract hati aku daripada memikirkan kekecewaan ni. Banyak dah benda aku buat untuk lupakan kekecewaan hati. Banyak dah.

Tapi sampai sekarang masih lagi tak boleh move on and lupakan benda yang bukan aku punya.


After I stumble upon this post on twitter just now, I realised that I lupa dengan istilah REDHA. Mungkin juga penyebab aku tak boleh move on adalah aku tak redha.

Aku masih menyalahkan orang sekeliling aku atas apa yang terjadi. Hati aku masih menyalahkan orang orang yang menyuruh aku ikut jalan ni ikut jalan tu. Jalan ni betul, jangan ikut jalan tu.

Until now I keep on blaming others. Semuanya sebab aku tak REDHA. I need to keep this and read it repeatedly.

Sesungguhnya, ya. Aku sangat kecewa. Dan kekecewaan tu masih membelenggu aku sebab aku tak REDHA.

It's not easy.

Yang paling menyedihkan, I keep on hurting people around me. Bila serangan kecewa tu datang, tindakan aku selalu buat orang sekeliling pulak yang sakit hati dengan aku.

This is not healthy, I know. Maybe, I just need to not talking to anyone at the moment.


12 February 2017

Wish me luck for my job interview

Assalamualaikum wbt

So, I have an interview this coming Monday afternoon. Excited but yet so scared. Sebelum ni tak pernah lagi interview kat company besar macam ni. Masa ni lah kalut cari baju, kasut and tudung yang sesuai. Serabut and stress pun ada sebab ada masalah kewangan sikit.

Part pakaian dah setel. Resume setel. Dokumen yang nak kena bawak dah setel jugak. Part nak study and praktis belum setel lagi. *nangess

Gambar hiasan. Sumber: Google

Esok my last day for practising. Nervous.

May Allah swt ease everything. InsyaAllah.

Wish me luck!


Till then,

Wassalam