Blog Hits

June 9, 2017

Saya kerja biasa biasa, macam mana nak usahakan supaya saya tinggalkan harta untuk keluarga saya bila saya ditakdirkan pergi dulu nanti?

Assalamualaikum :)

Jadi harini nak share tentang HIBAH TAKAFUL ❤

Apa dia hibah Takaful ni? Hibah ni ialah hadiah/warisan. Walaupun kita tak kaya, tak banyak harta, kerja biasa biasa, tak sempat kumpul harta, namun, dengan Hibah Takaful, insyaAllah ada harta yang boleh kita hadiahkan kepada waris kita :)

Baca dulu tulisan dalam gambar ni


Kite sebagai seorang Muslim, hendaklah berusaha meninggalkan anak keturunan kita dengan harta supaya mereka tidak hidup meminta minta selepas ketiadaan kita didunia. Cuba lihat sekarang, sedih tak tengok makcik makcik pakcik pakcik anak anak kecik minta sedekah masa kita tengah makan kat restoran? Kat tepi jalan? Kat kaki lima kedai kedai? Malah masa traffic light tengah merah pun ada. Bayangkan itu keluarga kita, sedih tak? Sedih kan?

Dah la tak berharta, tinggalkan beban hutang pada isteri :(


Dengan Hibah Takaful ni, kita boleh menyumbang sebahagian dari pendapatan kita setiap bulan ke Tabung Hibah Takaful. Apabila ketiadaan kita nanti, family kita mendapat pampasan (depends on pelan hibah yang anda ambil).

Bagaimana?

Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut,
WhatsApp +60148429745

Tulusly,
Syafiqa Hatta
Prudential BSN Takaful ❤

Takaful for Life,
Takaful for All.


No comments:

Followers