14 August 2018

Thank you for the kind words

Assalamualaikum :)

Haritu sedih post entry tengah tengah malam. Harini baru bukak balik blog tengok ada 5 komen dari sahabat bloggers bagi kata kata semangat. Thank you so much! Walaupun tak pernah bersua muka namun sudi juga singgah blog bagi komen komen positif.

Alhamdulillah dah tak sedih. Kembali bersemangat mengharungi cabaran kehidupan seharian. Heee.

Btw, esok bermulanya tugas baru sebagai Admin di HoneyVets Cat Medical Centre. Before ni pernah kerja ditempat sama selama 1 tahun setengah. After 2 years, takdir seakan memanggil manggil saya bekerja semula kat sini. But this time, with different team, different positions.

Nevertheless, I am still a PruBSN takaful agent tau! Heee insyaAllah buat 2 kerja dalam 1 masa :) Moga dapat bahagi masa sebaiknya.

Wish me luck!
❤️

12 August 2018

Counting days: 20 days left

Assalamualaikum

Today I feel sad. I doubting myself whether I could be a good wife or not. I am not a good daughter and sister as well. Am I able to make someone happy? Am I able to make someone feel calm whenever he see me?

Dah berapa kali dah aku sakitkan hati orang? Membuatkan orang lain rasa tak senang dengan kita. Betul kata dia, benda dah lepas. Takde apa yang kita boleh buat utk betulkan keadaan tu semula.

Aku pun tak tau nak buat apa sekarang. 

1 August 2018

JOM KETAHUI KENAPA EJEN MENGGALAKKAN KITA APPLY TAKAFUL SECEPAT MUNGKIN

Semakin lama tempoh polisi kita semakin beruntung sebenarnya

(1)Polisi dah matang, polisi yang sudah melebihi tempoh dua tahun merupakan polisi yang senang digunakan untuk apa2 jenis penyakit ( bukan penyakit sedia ada ), kerana dalam tempoh dua tahun itu adalah tempoh yang boleh dicabar atau disiasat

(2)Tempoh menunggu 4 bulan dah lepas, boleh diguna pakai di mana mana hospital panel kami (Prubsn) seandainya diuji dgn sakit atau apa apa musibah

(3) Polisi “Investment Link”, makin lama sesuatu polisi makin tinggi nilai Cash Value dalam Akaun Takaful. Sedikit sebanyak boleh dijadikan Dana Pendidikan atau simpanan di depan hari

(4) Polisi lama harganya murah dan manfaatnya sgt banyak, jadi hargailah polisi yang sedia ada kerana polisi yang akan datang kita tak tahu harganya berapa dan manfaatnya apa.. Boleh jadi banyak manfaat yang akan dipotong sebab kos perubatan yang tinggi



Jadi pesanan saya kat sini, yang dah ada polisi tu hargailah ianya elok2 sbb kita tak tahu bila yang kita akan menggunakannya.

Copy & paste from Nur Aiza Amira

===============================================

Ask me more about takaful :)
014-8429745
Syafiqa Hatta
PruBSN Takaful