15 April 2019

My First Pregnancy Journey : Emotionally unstable

I know that a pregnant woman should take care of her emotional. I am consistently crying since Saturday, because of some reason. During my morning sickness phase, my emotional is controllable eventhough I have hard times enduring with the sickness.

But in these 3 days, I become overly sensitive. I cry a lot. Thinking that I may become a burden to someone. I am so sorry baby if this emotion affect you.

I frequently talking to my baby, sharing my feeling with my baby. When I am happy  I share. When I am sad, I will cry and talk to my baby. When I am in my work mood, I will share my plan with my baby.

I pray that my baby always be a strong person, kerana hidup ini memang dipenuhi ujian dari Tuhan. Tak sempat lagi kita pass ujian yang sedia ada, datang lagi ujian seterusnya. Walaupun umi sedang dalam keadaan yg emotionally unstable sekarang, umi harap awak ok je.

Umi hilang selera makan. Umi lapar tapi Umi takde selera makan. Hilangnya excitement Umi 2 3 harini entah kemana. Umi tak tau nak makan apa. Umi takde idea nak masak apa. Yang Umi tahu Umi sedih je. Takde mood nak buat apa.

Umi kurang bercakap, Umi banyak diam je. Main game. Tengok drama. Tapi dalam hati Umi, Allah je tahu apa yang Umi rasa.

Umi hanya mampu luah kat sini sambil umi nangis.. Umi taktau kenapa kalini hati umi terluka sangat sangat walaupun dah dipujuk..


1 comment:

Fuzy Hamid said...

Tahniah dik..semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang tempoh kehamilan, jangan terlalu emosi sebab ni tak elok untuk kandungan, banyakkan berzikir, berselawat, banyakkan bertenang dengan membaca buku atau novel.

Take good care of yourself..

salam dari www.umifuzy.com