6 September 2020

Website business

Nak ada website bisnes, kos nya tinggi kan utk small reseller mcm saya ni. Hihi. Oleh itu, terfikir nak jadikan Shopee tu kengkonon mcm website la gituuuu. Hihi.

Husband nak sponsor printer sebijik 🖨️🙈 So nanti boleh join Shopee free shipping program tu. And nak try easy parcel jugak sebab kat situ ada pick up/drop off service.

Shopee pun not bad. Ramai orang suka shopping situ, termasuk saya yg baru berjinak2 haha. Tp banyak jugak dah shopping 😂🛒🛍️

Kita boleh setupkan My Shop kita jadi lawa seakan akan website. Nak galakkan orang order kat Shopee, lg senang. Sebab malas dah nak entertain customer. Nak cepat, mudah, pantas, zup zap zup zap je order kt Shopee. 

Sekarang ni dah malas nak reply whatsapp customer 😂 Sebab tu buat sistem yg lead customer order thru dropship je. Kita proses order je. Senang gitu. Sambil tu share rezeki dgn team dropship. 

Yg shopee tu kira personal sale la. Plan nak ada kodi khas for Shopee. Tp belum ada modal khusus untuk tu lagi. So skrg hanya letak stok yg balance je kat Shopee.

Next Chanella release, akan buat mcm tu gak sebab belum ada kodi khas untuk Shopee. Tapi yg 1 lagi brand tu mmg nak jual kat Shopee je hahahaha!

Malas la nak buat IG baru. Takleh campur dgn Fareha, nt taknampak exclusive IG guwe. Shopee takpe. Nama pun website, kenala letak banyak barang. 

Ohh dpt 1 idea utk dropship team. Kalau nt dh masuk 1 lg brand kt Shopee, nak ajak diorg kot kot nak join kan. Suruh diorg order thru Shopee je. Pastu, komisyen diorg, kita transfer manually la. 

Tengok dulu mcm mana hihi ❤️


No comments: