11 February 2018

How did you manage your PMS?

I am currently trying hard to manage my PMS well. I started feeling annoyed to everything around me since 2 days ago. I feel like to do nothing. I ask more attention from my love. Usually, bila PMS rasa nak makan semua benda. Tapi kalini, I feel like to eat nothing. Mula rasa diri hodoh. Acne breakout (hate it!). Berkurung dalam bilik taknak see people (padahal seorang takaful advisor kena see people hari hari huhu). Takde mood sangat sangat nak buat kerja apa pun.

Tadi pagi dah cuba nak set up balik MY BIG WHY, apa yang saya nak capai dalam hidup. Tapi seriously kepala jem. Cannot thinking properly. Tak dapat nak buat keputusan yang sewajarnya sekarang. Stressnya rasa bila memikirkan keadaan diri yang masih terumbang ambing dan terkapai kapai.

For this time, I am trying my best untuk lupakan sejenak all my cabaran dalam hidup. Semualah. Dari segi kerja, personal life, dan juga family. Sebab I know kat luar sana orang lain pun ada masalah, bahkan lebih besar daripada masalah yang I tengah  hadapi sekarang.

Kena bersyukur.

So girls. How did you manage your PMS? What did you do to make yourself feel better?




6 comments:

zlyn said...

kalau i kadang makin active tapi cepat rasa nak marah orang je. Acne tu memang tak boleh lepas

Nurul Syafiqa said...

Active mcm mana tu? Active bersenam ke atau buat kerja kerja rumah?

Nurin Insyirah said...

i feel you. and i am pms right now. tadi baru nangis, gaduh pasal hal kecil je. #emotionalterlebih. but for me, nak manage pms bukan senang. kena banyakkan bersabar ((which is susah)) but why not try,kan? maybe istighfar ke.. tambah-tambah pulak sekarang ini, makin jauh dari Allah (tak dpt solat and baca Quran) so memang syaitan tengah kacaulah. stay strong sis :)

Nurul Syafiqa said...

Huu insyaAllah saya cuba bertenang dan elokkan semula mood ni. Haih. Need to start work today. Dah berapa hari takde mood dan tak kerja. Thank you Nurin!

Aina Akmal said...

selalu time macam ni, orang sekeliling yang banyak bagi support, layan je kerenah. sebab nanti kalau tak dilayan lagi menjadi sedihnya. pergi kedai beli 4 ketul wafer aiskrim ke. baru naik sikit mood tu.

apa apa pun. stay strong sys. you can do it! :D

Nurul Syafiqa said...

InsyaAllah I will. Doakan saya ya :)