26 July 2018

KENAPA PERLU JUMPA EJEN TAKAFUL?


Paneh benor tak dapat bukak mate


1. Penerangan yang lebih terperinci terus daripada Ejen Terlatih


2. Boleh terus tanya DIRECT kepada Ejen Takaful instead of dengar daripada 3rd party


3. Tiada istilah PELAN TERBAIK! Setiap pelan perlindungan di"DESIGN" mengikut kategori-kategori serta "TARGET MARKET" tertentu


4. Ejen Pushy!! - Diakui memang ada spesis ejen macam ni. Terpulang pada anda. Kalau tak selesa, minta maaf secara baik, stop the conversation and balik je. Jangan hanya seorng ejen yang berpelakuan macam tu, terus cop semua ejen sama.


5. Penerangan melalui wasap hanya intro saja. Jangan hanya membuat perbandingan harga semata-mata. Banyak lagi faktor lain yang perlu diambil kira. Antaranya benefit yang ditawarkan serta keselesaan anda dengan ejen tersebut. Ejen hanya terima komisyen selama 6 tahun (tertakluk kepada pembayaran client). Tapi service yang ditawarkan adalah selagi mana polisi masih inforce


Dengan perkongsian di atas, sedikit sebanyak dapat membantu anda untuk memahami kenapa ejen selalu akan ajak jumpa instead of berhubung melalui telefon semata-mata

Ditulis oleh Nur Aiza Amira (Fb)

========================================

Saya adalah ejen takaful terlatih yang menghadiri setiap training yang agency saya adakan pada setiap minggu. Demi memenuhi dada saya dengan ilmu pengurusan kewangan dan juga harta pusaka. InsyaAllah I will consult you with knowledge and trust.

Syafiqa PruBSN
014-8429745



2 comments:

Siti Yang Menaip said...

kiteee pun ambil dengan takaful. dari sek rendah mak ambil thanks mak.. skrng da besar kena bayar sendiri hehehe. CT percaya kepentingan perlindungan kesihatan =)

Anonymous said...

Alhamdulillh tahniah awakk :) syukur dh ada protection