22 January 2012

Akhir-nyah!! (^^)v

Assalamualaikum

Nak bagitahu satu dunia!

Setelah seminggu aku bersengkang mata. Akhir-nyahh!! Ter'compiled' jua encik written report! (Ter'compiled' is equal to 'uncomplete but satisfied no matter what other people will say hew hew!') peace to the world! (^^)v










Setelah bermacam macam rupa bentuk graph and pie chart yang aku tenung satu persatu sampai mata puteh jadik merah macam mata hantu, akhir-nyahh!! Ter'compiled' jua report aku.

I hope perjalanan nak pergi mem'print' report esok pagi berjalan lancar. Pastu nak submitted kat fakulti yang berbatu jauhnya naik basikal lalala~

Dah! Aku taknak tengok kau lagi. Nak muntah! Biarlah orang lain pulak yang muntah tengok report aku. hehe

Yang benar,
       Syafiqa Hatta

kbai!

p/s: Esok balik!!!!

17 January 2012

Twenty-One Today =)

Assalamualaikum =)

 
17 January 1991
(1 Rejab 1411 H)
3:05 pm
A baby girl was born, 4th child in family, 3rd daughter of her parents
A younger sister to two elder sisters and an elder brother
An elder sister to two younger brothers
An aunt to her two adorable nephews
Thank you Allah for giving her such an irreplaceable family
Thank you Allah for giving her such a good life
Thank you Allah for letting her to keep breathing for twenty-one years
Thank you Allah for giving her such a good friends which always stay beside her
Thank you Allah for giving her everything
Forgive her mistake, May Allah bless her
Thank you Allah!

16 January 2012

Menghitung Hari

Assalamualaikum

Hello beautiful people! (^^)v

Rehat kejap lepas pening pening tengok data field trip. Kalau nak tahu final exam aku dah lame habis tapi aku tak balek rumah lagi. Do you have any idea how sad it be? T_T sobs

Alkisahnya, aku kena siapkan written report field trip aku. Data gila banyak. Nak diskus satu-satu. Nak kena analyze sendiri result result and data data. Semua tu gila banyak. Aku rasa aku pun dah naik gila banyak. Ade lebih kurang seminggu lagi due date. Tapi gila banyak lagi yang tak buat. Takpe la. Bak kata pepatah, sikit sikit lama lama jadi bukit. Aku ni jenis yang reti nak buat kerja rushing rushing. Takut jadik gila sebelum waktunya. Hehe.

Salute la kat member member yang dah siap and nak balik dah pun hari ni. Aku pulang lambat lagi. Nak buat cane. Tiket dah beli 22hb takkan nak burn. Aku bukan anak Dato' yang ada jet peribadi sendiri. Huhuk~ Lagipun bukan balik rumah sendiri, balik rumah kakak je. T_T yelah, bajet tak cukup nak balik Kuching. Sekali lagi aku ulang. Aku bukan anak Dato'.

Aku ada something yang nak tanya................

"sederhana itu menawan, humble itu memikat"
do you agree? well, if you agree then, why?

And one more thing, don't ever use God's name whenever you think you want to defend yourself in order to get sympathy from others. I don't think that is a good idea. Bila dah ternyatanya benda tu salah, so salah la. Renung renungkan.

Ok, that's all. Have a nice day everyone =)

p/s: Esok hari Selasa... hihi (^^,)v peace to the world!

13 January 2012

Far From Home

Assalamualaikum

heee~ (^^)v

It's time to  move out of the darkness
Use what you feel inside
Your faith alone will guide you
Feel the turning time

Tint your heart, tint your soul
Don't be scared keep believing
I know you know deep inside
That your time has come

Once in every lifetime
If you do believe
Man can move a mountain
Change the course of history

How far we've come
So far... from home

Trust in your path you've been chosen
Become your destiny
Lead and they will follow you
Your truth will set you free


Tint your heart, tint your soul

Don't be scared keep believing
I know you know deep inside
That your time has come

Once in every lifetime
If you do believe
Man can move a mountain
Change the course of history

How far we've come
So far... from home

mode: saye homesick sikit.... sikit je la... hehe (^^)v hati harus kental!

kbai

p/s: lagu tema Eragon