23 July 2015

Customer Sharing Moment - Hashtag #momentwithbegkucing on instagram @honeycatsboutique

Assalamualaikum :)

Kami nak share lah gambar gambar yang customer share di Whats App mahupun Instagram mereka dan yang kami snap sendiri :)

Lets!

CUSTOMER



















GIFT

Kalau mood baik, ada juga instagrammer/public figure yang bertuah dan yang sukakan kucing, dan ada kucing kesayangan sendiri yang resemble much with our beg kucingakan terima hadiah seperti ini :D




p/s: Jika ada lagi sharing moments, kami akan update entry ini dari semasa ke semasa :)



17 July 2015

Salam Syawal 1436H

Assalamualaikum :)

Dengan iniberakhirlah bulan Ramadhan :( I love Ramadhan because it's always beautiful and peaceful. 

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin buat sahabat handai yang dekat mahupun jauh. Di hari yang mulia ini, aku ingin memohon maaf seandainya ada tersilap di mana mana, terguris hati, tersakiti hati, tersebut perkataan atau mengeluarkan kata kata yang tidak berkenan di hati.

Didoakan amalan kamu dan juga amalan ku diterima Allah swt. And semoga kita diberi peluang untuk menyambut Ramadhan yang akan datang.

Terima kasih tak terhingga aku nak ucapkan pada sahabat sahabat yang selalu menolong diri ini, mendoakan diri ini dalam sujudnya, menyebut perkataan yang baik baik dalam doanya. Disebabkan doa doa korang, aku dikurniakan rezeki yang tak terhingga banyaknya.

Malaikat akan mendoakan perkara yang sama untuk korang jugak. 
Thank you! Maka, syurga yang kekal untuk sahabat sahabat ku yang baik hati, InsyaAllah :)


 Canva

Design with Canva. Click the picture.

Till then,

Wassalam
Sincerely,
Jenn


11 July 2015

Meet Chocolate Chip Sea Star

Assalamualaikum :)

Honey Star always claimed that they are the tastiest star in the universe. I think they are wrong ;)

Meet Chocolate Chip Sea Star. Its look is tastier, right?
Eheh.


Scientific name: Protoreaster nodosus

Jangan tertipu. Abviously, it is a sea star. When I am still studying, I never knew that this type of cute sea star existed in the world. They look so cute until I feel like to eat it. 

This picture is sent by my boyfriend, who is currently working in Sabah as Marine Biologist. This photo was taken during his trip to Mabul Island. They can be found in shallow water.


If I am not a marine biology student, I will wonder how a sea star eat? What they eat? What is it actually? What is the reason for it to be existed in this world?

Sea star in Malay is called 'Tapak Sulaiman'. When I was 9 years old, I wonder why it is called Tapak Sulaiman? Who is Sulaiman? Is there a man named Sulaiman ever have a tapak kaki like a sea star? What a weird tapak kaki is it. I remember the song 'Bagaikan Diriku Tapak Sulaiman' by Elyana.

Actually, the mouth of sea star is underside of its body. They feed on bacteria, sponges, waste products, and the remains of dead plants and animals. Thus, after knowing what it eats, then we know what is its function to the sea and mankind. Makcik cleaner.

So, say thank you to the sea star!


8 July 2015

Product Review: Eskayvie Nutrelle

Assalamualaikum :)

Bermula umur 15 tahun, aku mula hadapi masalah jerawat hinggalah umur sekarang. However, it is getting better since I consume Eskayvie Nutrelle.


Eskayvie Nutrelle is for detoxification. Detox is good for your body, liver and skin. It will get rid of all the toxic from the food and the environment that enters your body.

Not only that, Eskayvie Nutrelle helps in reducing my constipation problem. And it also makes me drink a lot of water sebab selalu rasa dahaga sangat waktu malam, which is also good to help your body to detoxify.

I remember the first time I consume Nutrelle. I didn't like the taste. Rasa nak muntah balik. Masa tu aku bancuh dengan air suam (Eskayvie Nutrelle is in powder form). A sachet a day, keeps the constipations away. Hehe. First day consume, 3 kali pergi toilet dalam sehari. Mudah sekali prosesnya. Kalau tak, duduk lama dalam toilet.

Dan sebenarnya Nutrelle lebih sedap bila dibancuh dengan air sejuk. Bubuh air sejuk dalam shaker, bubuh Nutrelle lalu shake it off!

Rasanya seperti makan nestum + spirulina. Memang ada spirulina pun dalam tu. Nyamms. Lama lama makan jadi sedap pulak. Hehe.

Apakah perkaitannya detoxification dengan jerawat? You know, the skin shows how healthy your body are. If you can get rid of toxin accumulations in your body, which is can lead to stress and skin problems, so it will helps to make your skin to be more healthy. And pretty.

Kan?

Aku bersyukur bila Allah pertemukan aku dengan Eskayvie Nutrelle. Semoga Allah merahmati usaha human doctor yang memformulasi produk produk Eskayvie. They produce health product based on research. Yes, research.

Remember one thing, there is no such thing that you can get pretty skin and body in just 3 days. It is too good to be true. I started consume Nutrelle since January 2015. Dan kulit dan badan aku baru sahaja menunjukkan the positive results. It takes time. Yang penting, be careful with what you wish. Eheh.

If you want to know more about the product, go to www.eskayvie.com and read :)

Till then,
Wassalam.